Novosti

Ljuta bitka za OLED: GIGABYTE AERO laptopovi dominiraju najboljim kvalitetom ekrana

Jedini na svetu sa dva sertifikata kalibracije boja sa 11. gen. Intel 8-jezgarnim CPU-om

11/05/2021

(Slika 1. GIGABYTE AERO Creator serija laptopova sa najnovijom verzijom 11. gen Intel® Core™ procesora je sada zvanično u prodaji.)


Tajpej, Tajvan, 11. maj, 2021. – Globalni vodeći PC brend, GIGABYTE, lansirao je danas novu AERO seriju Creator laptopova sa najnovijom 11. gen. H-serijom procesora. Ranije ove godine (2021.), serija GIGABYTE laptopova sa NVIDIA® GeForce® RTX 30 serijom GPU-ova za laptopove donosi "zaista unapređene performanse” koje su predstavljene na GIGABYTE-ovom online događaju predstavljanja proizvoda, Performanse iznad svega. Njihov test performansi je postigao značajno unapređenje od 30%1 u poređenju sa prethodnim modelima, koji su doveli do lude potražnje od strane mnogih kreatora i gejmera. Pored izazovnih okolnosti globalnog lanca snabdevanja, prodaja je išla u suprotnom smeru, rezultujući izuzetnim ishodom. Za razliku od niskoprofilne verzije H35 4-jezgarnog CPU-a sa 8 niti, koje je predstavio procesorski gigant Intel početkom 2021. godine, Intel® Core™ i9-11980HK i lntel® Core™ i7-11800H 11. gen H45 CPU-ova dolazi sa 8 jezgara, 16 izvršnih niti 45 W, vodeći AERO revolucionarno povećanje performansi od 25%2. U okviru crvenog okeana laptopova, AERO serija cilja na tržište kreatora obezbeđivanjem prednosti OLED ekrana koje se ogledaju u jedinom ekranu sa dvostrukom sertifikacijom kalibracije boja i njegovim ekstremno visokim performansama, u potrazi za finalnom pobedom.


(Slika 2. Ažurirana verzija 11. gen, Intel H-serije procesora će učiniti kreatore nezadrživim da realizuju svoje inspiracije u ideje.)


Revizije 15-inčno AERO 15 OLED i 17-inčno AERO 17 HDR ovoga puta dolaze iz potrebe za boljom obradom slike, dizajnom slikam i drugim gorućim problemima dizajnera. Novi laptopovi ne samo da imaju balans između visokih performansi i prenosivosti, koja je krucijalna za kreatore, već i uključuju najnoviju verziju CPU-a u jednačinu koja integriše Thunderbolt 4 interfejs, podržavajući i novu generaciju PCIe Gen4 SSD-ova, kao i Wi-Fi 6, što rezultuje značajnim unapređenjem performansi i brzina prenosa podataka. Pored toga, novi AERO laptopovi imaju vodeće ekrane sa dva sertifikata za kalibraciju boja. Pored X-Rite™ procesa kalibracije boja, serija takođe poseduje i Pantone® Validated sertifikaciju, kreirajući AERO laptopove sa najprivlačnijim ekranom na svetu, koji omogućava svim kreatorima sadržaja glatki i šareniji put kreiranja sadržaja.


(Slika 3. AERO laptopovi predstavljaju prave boje, onakvim kakve jesu, postižući prve na svetu duple sertifikate kalibracije boja.)


Tajne iza najprimamljivijih OLED laptopova
AERO Creator laptopovi su osvajali sve više i više internacionalnih nagrada od svog predstavljanja, uključujući Red Dot nagradu za dizan proizvoda, Taiwan Excellence nagradu i mnoge druge. Jensen Huang, CEO kompanije NVIDIA je takođe bio impresioniran AERO serijom, pa ih je koristio kao primer naredne generacije laptopova kako bi prikazao viziju i inovacije svoje kompanije na mnogim konferencijama za novinare. Šta je tajna između ekrana koji je stalno dobijao na reputaciji medija širom sveta? U smislu ekrana, 4K UHD i performanse boja 15-inčnog OLED i 17-inčnog IPS LCD panela reflektuju konzistentni visoki kvalitet GIGABYTE proizvoda, dobijajući VESA DisplayHDR 400 True Black sertifikat ultra-visokog kontrasta, obezbeđujući više dubine i realizma na ekranu.

(Slika 4. Bolji od normalnih standarda industrije. Cela AERO serija je prošla X-rite™ sertifikat kalibracije jedan po jedan.)


Paneli su kalibrisani jedan po jedan u skladu sa X-rite™ kalibracijom boja pre isporuke, osiguravajući striktni standard Delta E manji od 1³. Plus Pantone® Validated sertifikacija koja verifikuje sposobnost hardverske konfiguracije AERO ekrana da simulira puni raspon Pantone sistema boja. Ovo dozvoljava dizajnerima i proizvođačima da rade sa preciznim Pantone bojama i unaprede efikasnost svog poslovanja. Većina laptopova za kreatore na tržištu je nasumično izabrana samo da bi se sprovela Pantone® Validated sertifikacija. AERO serija laptopova ide korak dalje i pribavlja X-rite™ sertifikat kalibracije. Ovo garantuje kreatorima da imaju pristup perfektnim bojama čim uključe svoje AERO laptopove.(Slika 5. U 2021, Najnovija verzija GIGABYTE AERO Creator laptopa i dalje dolazi sa dve prepoznatljive karakteristike – visokim performansama i OLED panelom sa dubokom crnom)


GIGABYTE podržava koncepte usputnih kreatora, pomerajući granice baterije sa sadašnjih 94 vat časova na 99 vat časova. Sa svojim najtanjim i najlakšim, plus baterijom koja traje 8 sati, korisnici mogu da počnu da kreiraju u bilo koje vreme na bilo kom mestu. Takođe, portovi nisu žrtvovani zbog smanjene veličine, pa je dostupan veliki broj interfejsa, uključujući HDMI 2.1, miniDP 1.4, Thunderbolt 4 izlaze za ekran, i UHS-II SD čitač kartica, koji je najpogodniji za fotografiju. Među njima, Thunderbolt 4 interfejs dozvoljava prenos i ekran preko samo jednog kabla, obezbeđujući maksimalnu 4K rezoluciju. Dodavanjem eksternog hard diska na laptop, kreatori već imaju svoj jedinstveni mobilni studio.
AERO serija Creator laptopova je zvanično u prodaju od danas. Za više informacija, molimo posetite zvanični web sajt:: https://www.gigabyte.com/Laptop
(Dalje čitanje: Laptop sa najprivlačnijim OLED ekranom: Čudesne tajne AERO 15 OLED-a)


Modeli

AERO 15 OLED

AERO 17 HDR

Karakteristike

I do GeForce RTX™ 3080

I do Intel® Core™ i9-10980HK

4K HDR AMOLED ekran(100% DCI-P3)

X-Rite™ + Pantone® boja dva sertifikata

Prvi ekran na svetu sa 3 mm okvirom

I do GeForce RTX™ 3080

I do Intel® Core™ i9-10980HK

4K HDR IPS ekran (100% ADOBE RGB)

X-Rite™ + Pantone® boja dva sertifikata

Prvi ekran na svetu sa 3 mm okvirom


  1. AERO 15 OLED YD (RTX 3080 / i9-11980HK) protiv AERO 15 OLED YC (RTX 3080 / i9-10980HK) / Cinebench R20 (Multi-Core)
  2. Okruženje kalibracije boja: Svetlina ekrana: 100% / Operativni sistem: Windows 10 Home Premium / Uređaj za kalibraciju boja: Obezbedio X-Rite™ Pantone®, ekskluzivno dizajniran za GIGABYTE laptopove. Prosečni rezultat testa: 4K ekran i Delta-E <1 full HD ekrana.
  3. Specifikacije i izgled proizvoda može varirati u zavisnosti od zemalja u kojima će se prodavati. Mi vam iskreno preporučujemo da kontaktirate lokalne prodavce i distributere kako bi potvrdio specifikacije najnovijih proizvoda. GIGABYTE zadržava pravo da modifikuje specifikaciju proizvoda bez prethodne najave.