AORUS matične ploče

 
Killer DoubleShot-X3™ Pro
Automatski odredite prioritete prema vašim potrebama preko najbrže moguće konekcije za visoko kvalitetno gejming povezivanje bez kašnjenja.
 
Podrška za tri NVMe PCIe SSD-a u RAID 0
Ekstremne performanse sa 3. generacijom x4 NVMe PCIe SSD-ova
AORUS Z270 matične ploče nude najbolju kompatibilnost u industriji u smislu NVMe skladišta za korisnike koji zahtevaju veliki kapacitet i traže najbolje performanse. AORUS-ov jedinstveni dizajn podržava do tri Intel 750 Series NVMe PCIe SSD-a koji mogu biti konfigurisani u RAID za rekordne brzine do 3525 MB/s (sekvencijalno čitanje), što čini AORUS očiglednim izborom za ultimativni PC.
 
U.2 na ploči (NVMe PCIe Gen3 x4)
NVMe performanse za PCIe SSD-ove
Nova Intel 750 serija SSD-ova nudi neverovatno poboljšanje u performansama u odnosu na SATA drajvove. Korišćenjem NVMe protokola koji koristi brzi protok PCIe Gen3 x4 traka (32 Gb/s), drajvovi su čista prednost za korisnike koji traže brže podizanje OS-a, brže učitavanje igara i pristup velikim fajlovima bez čekanja. Implementiranjem U.2 porta na ploču kako bi se podržala 2,5” Intel 750 serija drajvova, AORUS osigurava da korisnici mogu da imaju prednosti od najboljih performansi.

 
Brzo skladište na ploči sa NVMe PCIe Gen3 x4 110 mm M.2 (do 32 Gb/s)
AORUS-ovo M.2 rešenje nudi značajno brže skladišne performanse i podršku za PCIe i SATA interfejse za M.2 SSD uređaje.
 
 
Dva ultra brza NVMe PCIe Gen3 x4 M.2
Sa dva NVMe PCIe Gen3 x4 M.2 konektora na ploči, AORUS korisnicima nosi PCI-Express vezu za SSD uređaje. Isporučujući brzine prenosa podataka do 32 Gb/s po konektoru, dva M.2 obezbeđuju idealno skladišno rešenje koje takođe podržava RAID modove.
 
 
 
Naredna generacija 40 Gb/s Thunderbolt™ 3
 
Thunderbolt™ 3 – najbrža 40 Gb/s konekcija kroz jednu žicu
Opremljen Intel-ovim Thunderbolt kontrolerom, novi Thunderbolt™ 3 protokol, koji je dostupan preko USB Type-C™ konektora na zadnjem I/O panelu AORUS matičnih ploča, donosi protok bez presedana - do 40 Gb/s kroz jednu žicu, što je duplo više u odnosu na prethodnu generaciju Thunderbolt-a! Neverovatno povećanje protoka je takođe praćeno podrškom za različite protokole, kao što su DisplayPort 1.2 i USB 3.1, koje je kompatibilan unazad sa USB 3.0 i USB 2.0, čime se otvara pregršt novih mogućnosti.
 
Daisy-chain povezivanje više uređaja
Podrška za DisplayPort 1.2 čini Thunderbolt™ 3 nešto bez čega ne možete ako ste entuzijasta. Z270X-Gaming 9 može da podrži displej u 4K rezoluciji u 60 FPS. Dodatno, Thunderbolt™ 3 preko USB Type-C™ ima revolucionarne, prve u industriji mogućnosti, kao što su Power Delivery 2.0, i mogućnost da daisy-chain poveže do 6 uređaja, zahvaljujući Z270X-Gaming 9 USB Type-C™ portu.
 
ČISTA BRZINA, VIŠE SNAGE
Ekskluzivno na AORUS matičnim pločama
Intel® USB 3.1  + Power Delivery 2.0
Intel® USB 3.1 kontroler koristi četiri PCIe Gen3 linije, nudeći ukupno do 32 Gb/s ukupnog protoka, za beskompromisne brzine prenosa do 10 Gb/s po USB 3.1. Sa duplo boljim protokom u poređenju sa prethodnom generacijom, i kompatibilnošću unazad sa USB 2.0 i 3.0, mnogo unapređeni USB 3.1 protokol je dostupan preko novog reverzibilnog USB Type-C™ i tradicionalnog USB Type-A konektora za bolju kompatibilnost na velikom broju uređaja.
 
ČISTA BRZINA
AORUS Extreme USB 3.1 Matične ploče
ASMEDIA 2142 USB 3.1 kontroler koristi 2 PCIe Gen3 linije, nudeći ukupno 16 Gb/s, što znači da imate dodatnog protoka kako biste imali punu kontrolu nad 10 Gb/s USB 3.1 portovima. Sa duplo više protoka, u poređenju sa njegovom prethodnom generacijom, i kompatibilnošću unazad sa USB 2.0 i 3.0, znatno unapređeni USB 3.1 protokol je dostupan preko novog reverzibilnog USB Type-C™ i tradicionalnog USB Type-A konektora za bolju kompatibilnost sa širim spektrom uređaja.
 
 
Povezivanje budućnosti - USB Type-C™
• Naredni svetski univerzalni konektor
• Reverzibilni USB Type-C™ sa USB 3.1 Gen 2