AORUS matične ploče

 
HDMI 2.0 za 4K / 60P / 21:9 / HDCP 2.2 podršku
HDMI 2.0, koji je unazad kompatibilan sa HDMI 1.4, nudi 18 Gb/s protoka – što je duplo više od prethodne generacije. Ovo otključava potencijal za korisnike koji prenose više video strimova, kao i nativne video snimke sa 21:9 odnosom stranica (u kojima je najveći broj filmova i snimljen), nudeći najbolje vizuelno iskustvo za gledaoce.

* Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
Turbo B-Clock
Integrisani napredni IC za podešavanje performansi

Turbo B-Clock Tuning IC u AORUS 200 seriji matičnih ploča omogućava overklokerima da menjaju svoju BCLK frekvenciju na željenu vrednost. Sa potpuno novom opcijom linearnog raspona podešavanja Tuning IC-a, omogućava raspone od 90 MHz do 500 MHz, tako da overklokeri nisu limitirani na 5% kod tradicionalno ograničenih modela.
*Turbo B-Clock overklokerski raspon može da varira u zavisnosti od mogućnosti CPU-a.

Need help overclocking your PC? Scan this QR code or click here.
 
 
4-Way & Dual x16 2-Way podrška za rad sa više grafika
• Z270X-Gaming 9 koristi PEX8747 kako bi podigla broj PCIe linija na ukupno 32 linije
• Podržava do 4-Way SLI & CrossFire konfiguracije
• Podržava dvostruki x16 za 2-Way SLI & CrossFire konfiguracije
 
Podrška za DDR4 XMP do 4133 MHz i dalje*
AORUS nudi testiranu i dokazanu platofrmu koja osigurava adekvatnu kompatibilnost sa profilima od 4133 MHz i više. Svi korisnici treba da iskoriste ovo povećanje performansi i da budu sigurni da njihovi memorijski moduli podržavaju XMP i da je XMP funkcija aktivirana i uključena na njihovoj AORUS matičnoj ploči.
Šta je XMP?
DDR4 memorijski moduli su dostupni na nominalnim frekvencijama od 2133MHz, ali kako podešavanje frekvencija zahteva značajnu količinu truda i znanja, proizvođači memorija ubacuju VMP profile koji mogu automatski da modifikuju tajminge podržanih memorijskih modula kako bi radili sa vašim CPU-om i postigli bolje performanse.

* Podrška za XMP profile može varirati u zavisnosti od memorijskih modula.
Molimo posetite www.aorus.com da vidite kompletnu listu podržanih memorija. Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
Dijagnostički LED-ovi
Hardverski problemi na pogled
Integrisani LED-ovi su kontrolisani sistemskim BIOS-om koji može indicirati da postoji neki problem u radu, omogućavajući korisnicima da brzo dijagnostikuju koje glavne komponente (CPU/DDR/VGA/HDD) ne rade, tako da brzo mogu da preduzmu odgovarajuće akcije.
 
 
 
GIGABYTE patentirani Držač sa dvostrukim zaključavanjem
 
 
DIMM-ovi sa dvostrukim oklopom i PCIe metalni štit
Nikad više ne morate brinuti da će vaše teške grafičke karte ponovo oštetiti vašu matičnu ploču. GIGABYTE specifični Ultra Durable PCIe metalni štit ojačava PCIe konektor kako bi sprečio oštećivanje slota zbog teške grafičke karte. DIMM i PCIe metalni štitovi takođe obezbeđuju ekstra snagu kada zaboravite da otpustite bravu tokom zamene komponenata, dodajući zaštitu od glupih grešaka koja može da spase vaš PC od oštećenja.
Ultra Durable™ PCIe oklop
unapređena jačina PCIe slota, podrška za teške grafičke karte za ekstremne / VR gejming stanice
 
Ultra Durable™ memorijski oklop
AORUS-ov ekskluzivni štit od nerđajućeg čelika iz jednog dela onemogućava PCB distorziju i uvrtanje, krivljenje ploče, kao i zaštitu od ESD smetnji.
 
 
Dizajn otpornika bez sumpora
Jedinjenja koja sadrže sumpor u vazduhu mogu da probiju male otpornike na ploči kreirajući hemijsku promenu i uzrokujući da se ovi otpornici otvore ili skrate. Ako se bilo šta od ovoga desi matična ploča će prestati da radi. Opremanjem ploče sa otpornicima koji nemaju sumpor GIGABYTE daje Ultra Durable matičnim pločama potpuno novo značenje.
 
 
Osveženi BIOS Jednostavan, pametan i prijateljski
BIOS je esencijalan za korisnike tokom inicijalnog podešavanja, kako bi omogućio optimalna podešavanja. Sa novim GUI-jem i funkcionalnostima koje su jednostavne za korišćenje, GIGABYTE je uspeo da ponovo izmisli BIOS kako bi korisnicima omogućio bolje iskustvo prilikom podešavanja njihovih sistema.

* Fotografije su tu samo zarad referenci. Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
GIGABYTE APP Centar
GIGABYTE APP Centar vam daje jednostavan pristup velikom broju GIGABYTE aplikacija koje vam pomažu da izvučete maksimum iz svoje GIGABYTE matične ploče. Korišćenjem jednostavnog, unificiranog korisničkog interfejsa, GIGABYTE APP Centar vam omogućava da jednostavno lansirate sve GIGABYTE aplikacije instalirane na vaš sistem, proverite najnovije update-ove i skinete najnovije aplikacije, drajvere i BIOS.
 
 
EasyTune™
GIGABYTE-ov EasyTune™ je jednostavan interfejs koji omogućava korisnicima da vrše fina podešavanja svojih sistema ili podešavaju sistemske i memorijske taktove i napone u Windows okruženju. SaPametnim Quick Boost, jedan klik vas deli od automatskog overkloka vašeg sistema, dajući vam dodatne performanse baš kada su vam najviše potrebne.

Overklokom podignite broj frejmova u igrama
Postignite najbolje performanse svoj PC-ja sa jednostavnim GIGABYTE overklokerskim opcijama.

 
 
Pregledač sistemskih informacija
GIGABYTE Pregledač sistemskih informacija je centralna lokacija koja vam daje pristup statusu sistema. Nadgledajte komponente kao što su taktovi i procesor, postavite profil za brzinu ventilatora, napravite upozorenja kada temperature odu previše visoko ili snimite ponašanje sistema; sve ovo su mogućnosti pregleda sistemskih informacija.
 
 
@BIOS
GIGABYTE @BIOS aplikacija vam dozvoljava da ažurirate BIOS svog sistema iz Windows-a korišćenjem jednostavnog grafičkog korisničkog interfejsa. @BIOS može automatski da skine najnoviju verziju sa GIGABYTE servera ili možete ažurirati svoj BIOS iz fajla na računaru. @BIOS vam takođe omogućava da sačuvate trenutni BIOS kao fajl, oporavite svoj prethodni BIOS iz slike ili bekapujete svoj BIOS u sliku.
 
 
3D OSD
3D OSD automatski detektuje i prikazuje sistemske informacije tokom igara, omogućavajući vam da jednostavno pratite informacije o vašem sistemu bez promene aktivnog ekrana.
 
 
GIGABYTE patentirani DualBIOS™ (UEFI)
GIGABYTE 9. serija Ultra Durable™ matičnih ploča poseduje GIGABYTE DualBIOS™, ekskluzivnu tehniologiju iz GIGABYTE koja štiti jednu od verovatno najbitnijih PC komponenata, BIOS. GIGABYTE DualBIOSTM znači da vaša ploča ima i "Glavni BIOS" i "Bekap BIOS", čime su korisnici zaštićeni od otkaza BIOS-a zbog napada virusa, hardverskih kvarova, loših OC podešavanja ili nestanka struje tokom procesa ažuriranja.
 
 
Duži životni vek Durable Black™ čvrstih kondenzatora
AORUS matične ploče integrišu črvste kondenzatore apsolutno najboljeg kvaliteta koji su deklarisani da imaju maksimalnu efikasnost na dužim vremenskim periodima, čak i u konfiguracijama sa ekstremnim performansama. Sa ultra malim ESR-om, bez obzira na veliko CPU opterećenje, ne morate brinuti oko korisnika koji žele da jako poteraju svoj sistem, i pritom zahtevaju apsolutnu pouzdanost i stabilnost. Ovi ekskluzivni kondenzatori takođe dolaze u specijalnoj avionsko crnoj boji, ekskluzivno na AORUS matičnim pločama.
 
2x više bakra u PCBu (PCB sa 2 unce bakra)
AORUS-pv ekskluzivni dizajn sa 2X više bakra obezbeđuje dovoljne putanje napajanja između komponenata kako bi podnele opterećenj koje je veće od normalnog opterećenja i kako bi sklonili grejanje sa kritičnih CPU naponskih delova. Ovo je suština koja omogućava matičnoj ploči da barata sa povećanim naponskim opterećenjem koje je potrebno prilikom overkloka.

* Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
Q-Flash Plus
AORUS Q-Flash Plus omogućava korisnicima da ažuriraju najnoviji BIOS korišćenjem fleš drajva bez potrebe instalacije CPU-a ili memorije.
Ažuriranje vašeg BIOS-a na vašoj AORUS matičnoj ploči se može odraditi za tren oka - čak i bez memorije ili CPU-a. Korišćenjem EC kontrolera, BIOS na vašoj AORUS matičnoj ploči sada može biti ažuriran preko Q-Flash Plus, čak i kada vaš sistem ne može da se podigne. LED pored EC kontrolera će vas obavestiti kada je procedura završena i kada ste spremni da normalno podignete vaš sistem.

* Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
Dizajn "G-Konektora" omogućava jednostavnu instalaciju
Maleni kablovi na konektorima prednjeg panela se teško podešavaju, jer je prostor ograničen a indikatori mali. Sa G-Konektorom, možete povezati sve FP kanlove odjednom, pojednostavljujući proces pravljenja svoje konfiguracije, čime ste dodatno pošteđeni frustracija.
 
XSplit Gamecaster + Broadcaster: Prenosite svoju igru bilo kad, bilo gde
Sada možete postaviti svoju pozornicu i podeliti najbolje gejming momente sa XSplit Gamecaster + Broadcaster! U potpunosti optimizovana integracija sa socijalnim medijima je spremna za čet u realnom vremenu, koji vas obaveštava, ne ometajući vašu igru. Potreban je samo jedan klik da strimujete vašu partiju na Twitch. Hostujte vašu igru kao profesionalac!
 

* Besplatno 1 godina XSplit Gamecaster + Broadcaster Premium licenca.

* Karakteristike mogu da se razlikuju od modela do modela.

 
 
TriDef® SmartCam | modifikovanje prilagođenog strima
Kako bismo vam obezbedili potpuno rešenje za strimovanje, svaka GIGABYTE matična ploča poseduje TriDef® SmartCam softver, sa kojima sada možete da sklonite pozadinu bez potrebe da koristite zeleni ekran. Kroz SmartCam aplikaciju, sada možete primeniti žive filtere, i u potpunosti kontrolisati vašu pozadinu, ne samo dok strimujete, već i kroz druge aplikacije kao što je Skype.

* Besplatno 1 mesec TriDef® SmartCam licence.