AM4 matične ploče

 
Smart Fan 5
Sa Smart Fan 5 korisnici mogu biti sigurni da njihovi gejming PC-jevi mogu da održe svoje performanse i da pritom budu hladni. Smart Fan 5 dozvoljava korisnicima da promene svoje priključke za ventilatore kako bi rasporedili različite termalne senzore na različite lokacije matične ploče. Ne samo to, sa Smart Fan 5 predstavljeno je više hibridnih priključaka ventilatora koji podržavaju ventilatore sa PWM i naponskim modom kako bi učinili matične ploče jednostavnijim za implementaciju tečnog hlađenja.
 
 
Svi hibridni konektori priključaka za ventilatore
• Hibridni priključci ventilatora detektuju da li rashladni uređaji koriste PWM ili mod napajanja i automatski prebacuju podešavanja.
• Podržava do 2 ampera sa ugrađenom zaštitom protiv prejake struje - bez čega ne možete kod vrhunskih ventilatora koji zahtevaju jako napajanje.
 
 
Novi Smart Fan 5 softver
Izmenjivi senzori i ventilatori
Svaki ventilator može biti podešen tako da radi na različitim brzinama, u skladu sa bilo kojom definisanom temperaturom koja se očitava (osim CPU ventilatora).
Kriva ventilatora
Podesite krive ventilatora u zavisnosti od specifičnih temperatura sa intuitivnim grafičkim UI-jem.
Odaberite od različitih modova, Tiho da Pune brzine, kako biste odabrali adekvatan scenario za vaš sistem. Za svaki ventilator ili pumpu, možete koristiti intuitivnu krivu ventilatora kako biste definisali opseg rada za odgovarajuće brzine ventilatora.
 
 
Napredni BIOS interfejs
Napredni BIOS interfejs takođe ima napredne mogućnosti koje postoje u Smart Fan 5 UI-ju, kao što su: mogućnost da podesi određena akcija bazirana na različitim temperaturnim senzorima na ploči, definisanje krive ventilatora i podešavanje temperaturnog intervala, koji može da spreči buku uzrokovanu rotacijom ventilatora usled iznenadne promene temperature - sve to bez potrebe da ulazite u Windows.
 

* Mogućnosti mogu da variraju od modela do modela.